Dit zijn lekker recepten(vinden Steffie en Eva dan)die je kan maken!☻ En je hoeft echt geen pro te zijn ☻

 

 ingrediënten :

cake/taart mix

dr oekter kleurstof

taart/cake vorm

boter

 berijding;

pak een vanilie cake/taart mix maak dezen (volg de verpakking)

deel het beslag door tweeen

kleur de enen met een kleurtje (voedingskleurstof DR.Oekter )

vet de cake/taart mix in

doe de niet gekeurde cake mixs er in.

doe nu de wel gekleurde cake mix er in (boven de anderen)

doe dit in de oven (graden en minuten staan op de verpakking)

 

benodigdheden:

1 blikje gecondenseerde melk

300 gr chocolade

toppings zoals koekjes (m&m  ,noten ,sprinkels en/of fruit)

folie of bakpapier

schaal ca. 22 x 16 cm

bereiding:

Verwam de gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Voeg de chocolade toe in blokjes en laat langzaam smelten. Als alles goed is opgenomen giet je het mengsel in een schaal bekleed met bakpapier. Strijk de bovenzijde recht en verdeel de topping er over. Laat de fudge minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er daarna met een scherp mes chunks van.

bewaartip:

Bewaar de fudge in de koelkast.

 

benodigdheden;

  • 250 gr zelf rijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 zakje mini stroopwafels (25 stuks)
  • 250 gr boter
  • 250 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel water
  • 5 blokjes fudge
  • 50 ml slagroom
  • Muffinbakvorm
  • spuitzak
  • papieren muffinvormpjes
  • mixer

bereiding:

Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) doorelkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Leg 6 mini stroopwafels apart en hak de rest grof. Voeg de gehakte stroopwafels toe aan het beslag en schep er kort doorheen.Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 tot 30 mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven of minder je de temperatuur naar 180 graden. Laat de muffins afkoelen. Mix ondertussen de boter met poedersuiker en water tot een creme en zet apart. Smelt de fudge au bain-marie in een pannetje samen met de slagroom. Roer ondertussen een paar keer door tot er een karamelsaus is ontstaan. Doe de botercreme in een spuitzak en maak toefjes op de stroopwafelmuffins. Halveer de overige stroopwafeltjes en steek deze in de toef. Bedruip als laatste wat karamelsaus er over als deze is afgekoeld.

bewaartip:

Bewaar de muffins afgesloten op een koele en droge plek, maar niet in de koelkast. max 2 dagen.

 

 

     benodigd heden:   12 stuks, 15 min....... 25 oventijd!

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille aroma
  • 120 gr suiker
  • 100 gr melk chocolade in stukjes
  • 100 gr witte chocolade in stukjes
  • Muffinbakblik en papieren muffinvormpjes

 Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker en vanille aroma toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) doorelkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door.Doe het bakmeel en de bakpoeder in een aparte kom. Spatel het natte mengsel korst door het droge mengsel. Voeg de chocolade stukjes toe en schep er ook een keer doorheen. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot net onder de rand. Bak de muffins in ca 25 tot 30 mooi bruin. Als je merkt dat ze snel bruin worden zet je ze iets lager in de oven of minder je de temperatuur naar 180 graden

      benodigd heden:                                                                                             

 Bereiding;

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de bladerdeeg plakjes naast elkaar ontdooien. Maak rechthoeken door 3 x 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.Meng de olie met de gedroogde tijm en bestrijk de stengels hier dun mee. Bestrooi met de kaas. Bak de kaasstengels in ca. 20 min. goudbruin en krokant.

 Bewaartip:

Je kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershoud -doos, luchtdicht-bakje of koektrommel.

Benodigdheden

  • 1/2 kopje sterke koffie
  • 260 gram opgeklopte slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • Scheutje Baileys
  • Cacaopoeder
  • Paar blokjes pure chocolade
  • 2 kleine glaasjes
  • Rasp

Bereiding
Als je de sterke koffie net hebt gezet, laat hem dan even afkoelen. Roer de mascarpone samen met de vanillesuiker tot een glad geheel. Voeg dan al roerend beetje bij beetje de koffie en een scheutje Baileys toe. Spatel dan de slagroom erdoorheen.Neem 2 kleine glaasjes en schep een laagje van het mascarponemengsel erin, gevolgd door een dun laagje cacaopoeder. Herhaal dit tot het glaasje vol is. Eindig met het mascarponemengsel. Rasp de pure chocolade eroverheen en zet  het in de koelkast tot je het toetje serveert.

Ingrediënten
1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg met potje tomatensaus 600 g
Handje geraspte kaas
12 cherrytomaatjes                                                                                                                                                                                                                         
salami/cervelaat (of ham met ananas)

je kan er ook champignons, rode ui bij doen met rucola (als je daar van houd)

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden en rol het deeg uit samen met het bakpapier. Snijd het deeg in 12 stukken. Smeer wat tomatensaus uit het potje op de vierkantjes en laat een paar mm van de rand vrij. Beleg de mini pizza’s met plakjes salami of cervelaat en  halve cherrytomaatjes. Bestrooi het  met wat geraspte kaas. Zet ze 15 minuten in de oven. Haal ze er uit als ze mooi goudbruin zijn. je kan er eventueel ook in plaats van salami ham en ananas op doen.

Ingrediënten
1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg met potje tomatensaus 600 g

75 gr geraspte kaas
6 plakken salami

 

Bereiding

Verwarm de oven op 220 graden en rol het deeg uit samen met het bakpapier. Snijd het pizzadeeg doormidden zodat je 2 gelijke stukken hebt. Besmeer beide zijdes met wat van de tomatensaus uit het potje, doe dit niet te dik. Beleg 1 helft met de plakken salami en bestrooi met een laagje kaas. Dek deze belegde helft af met de andere helft. Snijd het met een scherp mes of pizzasnijder in dunne stroken. Draai deze aan beide kanten iets op, zodat er een mooie twist in komt. Bestrooi de stengels met wat extra kaas en zet ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven. Ook leuk om te serveren met een dipsaus.

benodigdheden

  • 250 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gr suiker
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • Paar eetlepels Nutella
  • prikkertje
  • papieren muffinvormpjes
  • Muffinbakvorm

 

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de papieren vormpjes in de muffinvorm. Prak de bananen met een vork tot een puree. Klop met een mixer of garde beide suikers er door en het vanille extract. Klop vervolgens ook de eieren er door en de olie.Meng de bloem met het bakpoeder en zout in een aparte kom. Spatel dit voorzichtig door het natte mengsel. Roer niet te lang want dan worden de muffins minder luchtig. Doe het mengsel in de muffinvormpjes en vul tot ca. ¾. Schep een theelepel Nutella er op en trek met een prikkertje wat lijnen en figuren er in. Bak de muffins ongeveer 20 tot 25 min in de oven gaar.

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • 750 ml melk
  • Boter om te bakken
  • 1 rol oreo koekjes
  • Poedersuiker

Bereiding
Doe de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuil in het midden en kluts daar de eieren in. Voeg ongeveer de helft van melk toe en mix tot een glad beslag. Giet dan beetje bij beetje de rest van de melk er bij tot deze helemaal is opgenomen. Hak of sla de oreo koekjes in stukjes, houd er eventueel een paar apart voor de garnering. Schep deze door het pannenkoekenbeslag. Verhit een beetje boter in een pan en schep wat van het beslag hierin. Laat de pannenkoek stollen en iets bruin worden. Draai hem dan om en bak ook de andere kant iets bruin. Herhaal dit met al het beslag. Houd de gebakken Oreo pannenkoeken warm onder een deksel of een stuk aluminiumfolie. Bestrooi ze eventueel met wat stukjes Oreo en wat poedersuiker  ♥ I  love it !  ♥

Ingrediënten:

1 pak Dickmann's negerzoenen

250 gr. magere kwark

1 bekertje (1/4 tot 1/2 liter)slagroom

1 eetlepel citroensap

een taartbodem met rand

Bereiding:

Haal de wafeltjes van de negerzoenen af. Het schuim en en de chocolade fijnprakken en vermengen met de kwark en de citroesap in een kom. Slagroom in een andere kom stijfkloppen en deze vervolgens voorzichtig door het kwark/negerzoenenmengsel heenscheppen. De taartbodem uit de verpakking halen en de ring van een appeltaartbakvorm erom heen doen. deze hoeft niet sluitend te zijn... Het mengsel op de taartbodem scheppen en het geheel tenminste een uur laten opstijven in de koelkast

Serveertips

Je zou de wafeltjes ter decoratie kunnen gebruiken en/of er mandarijntjes op kunnen doen...maar zelfs zonder decoratie smaakt ie heerlijk!

 

 

Verras je vrienden met een simpele, maar lekkere taart! Mona’s Karamelpudding is vernieuwd. Nu lekker luchtig en voorzien van een heerlijke chocoladesaus. De pudding is perfect als vulling van bijvoorbeeld deze feestelijke meringuetaart bestrooid met Maltesers, noten en chocoladesaus. Dat ziet er toch fantastisch uit?! Met zo’n lekker toetje zit je een jaar lang weer goed bij je vader Fijne Vaderdag!

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur oventijd

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 Mona Luchtige Karamelpudding met Chocoladesaus
  • 3 eiwitten
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • Scheutje azijn
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 6 blokjes pure chocolade
  • Handje Maltesers
  • Handje gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten en pecannoten)

Benodigdheden:

  • Garde
  • Grote kom
  • Bakpapier

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de eiwitten in een brandschone kom. Klop ze met een garde tot stevige witte pieken. Voeg de suiker, azijn en maïzena toe en klop tot er mooie glimmende pieken ontstaan. Doe het cacaopoeder erbij en spatel er doorheen. Verdeel het eiwitschuim op een met bakpapier beklede bakplaat in twee ronde plakken. Smelt de chocolade au-bain-marie of voorzichtig in de magnetron. Verdeel met een vork over het eiwitschuim zodat je mooie lijnen blijft zien.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak in een uur gaar. Laat even afkoelen. Stort de pudding op een bord. Schep de chocoladesaus eraf en zet opzij. Leg één meringue op een bord, verdeel de Karamelpudding erover. Bewaar één grote lepel pudding. Leg de andere meringue bovenop de pudding laag. Schep hier de overgebleven pudding op, zodat de Maltesers en noten een beetje blijven plakken. Versier met de chocoladesaus. Geniet ervan!

Tip: Maak de meringues een avond van tevoren. Verwarm de oven voor en zet deze uit wanneer de meringues erin gaan. Laat de hele nacht in de oven staan. De volgende ochtend zijn de meringues klaar!    

Maak jouw eigen website met JouwWeb